Macron dostal na stretnutí s Francúzmi facku

Francúzsky prezident Emmanuel Macron na stretnutí s verejnosťou v departemente Drôme dostal od jedného z prizerajúcich sa facku.

08.06.2021 15:50
macron Foto:
Emmanuel Macron počas návštevy juhofrancúzskej obec Martel.
debata (40)

Macron prichádzal k davu za zábranami, podával si ruky s ľuďmi, jeden muž mu najprv priateľsky rukou potriasol, potom ho stisol a druhou rukou ho udrel do tváre. Jeho ďalšiemu pokusu o sfackovanie hlavy štátu zabránila ochranka. Elyzejský palác potvrdil pravdivosť videa z incidentu, ktoré zverejnila stanica BFM TV.

Prezident Macron minulý týždeň zahájil šesťtýždňové domáce turné, pri ktorom si chce podľa Elyzejského paláca „siahnuť na tep“ Francúzska, ktorá sa práve vynára z krízy spôsobenej pandémiou covidu.

Ku konfliktu došlo v obci Tain-l'Hermitage pred strednou hotelovou školou, ktorú Macron navštívil. Hoci na videu situácia vyzerá ako facka, spolupracovníci prezidenta podľa agentúry AFP trvajú na tom, že išlo len o „pokus o facku“. Polícia zadržala v súvislosti s napadnutím dvoch mužov.

Francúzsky prezident sa v tieto dni snaží zapôsobiť na voličov pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami a tiež pred súbojom o prezidentský úrad plánovaný na budúci rok, píšu francúzske médiá.

Emmanuel Macron Čítajte viac Macron zruší elitnú vysokú školu, ktorej je sám absolventom
40 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Emmanuel Macron