Pri 200 metrovom páde autobusu do rokliny v Peru zahynulo 17 ľudí

Najmenej 17 ľudí zomrelo pri nehode na severe Peru, kde sa autobus zrútil do rokliny z jednej z tamojších horských ciest. Ďalších šesť ľudí bolo zranených, informovali tamojšie médiá s odvolaním sa na peruánske ministerstvo dopravy.

10.06.2021 09:14
debata

Diaľkový autobus zišiel v utorok popoludní zo strmej cesty medzi mestami Huamachuco a Pataz v mieste známom ako Balcón de Diablo (Diablova terasa) a zrútil sa do 200 metrov hlbokej priepasti. Na palube bolo 33 pasažierov vrátane niekoľkých detí. Zraneným pomohli vodiči ďalších vozidiel, ktorí okolo prechádzali.

Odľahlá oblasť sa nachádza zhruba 500 kilometrov severne od Limy. Autobus pôvodne vyšiel z tamojšej metropoly, pobrežného mesta Trujillo, ktoré je od miesta nehody vzdialené 12 hodín cesty. Namierené mal do oblasti Chillia.

Dopravné nehody sú na cestách hornatého Peru časté, uvádza agentúra AFP, podľa ktorej je na vine najčastejšie rýchla jazda a zlý stav ciest. Podľa peruánskeho ministerstva dopravy bolo medzi januárom a novembrom 2020 v Peru zaregistrovaných 3 526 dopravných nehôd.

debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #Peru #pád autobusu