Nemecká polícia pátra po dvoch dievčatách v rieke Rýn, tretie sa utopilo

Nemecká polícia pátrala vo štvrtok po dvoch nezvestných dievčatách vo veku 13 a 14 rokov, ktoré sa kúpali v rieke Rýn. Pátranie sa začalo po tom, čo sa predtým v rieke utopilo 17-ročné dievča, informuje agentúra DPA.

17.06.2021 12:50
Nemecko Duisburg záchrana rýn Foto: ,
Záchranári, hasiči a policajti zasahujú na brehu rieky Rýn v nemeckom meste Duisburg.
debata

Do záchrannej akcie nasadili aj člny a vrtuľníky. „Pravdepodobnosť, že dve dievčatá dostanú z Rýna živé, je extrémne nízka,“ uviedla hovorkyňa polície v meste Duisburg.

Pomoc privolali náhodní okoloidúci ešte v stredu neskoro popoludní, keď na brehu Rýna pri Duisburgu začuli volanie o pomoc. Začala sa rozsiahla pátracia operácia so 160 policajtmi za pomoci dvoch vrtuľníkov a viacerých potápačov.

Zo vzduchu spozorovali vo vode 17-ročné dievča, ktoré následne vytiahli na palubu záchranného člna. Napriek snahe však neskôr zomrelo v nemocnici, píše DPA.

Pátranie po ďalších dvoch dievčatách pokračovalo; po štyroch hodinách ho však museli prerušiť pre tmu a obnovili ho len vo štvrtok ráno.

V sobotu našli v Rýne aj telo 29-ročného muža, ktorý bol nezvestný od stredy minulého týždňa, keď si išiel zaplávať pri Duisburgu. Len po niekoľkých metroch však začal volať o pomoc, uviedla polícia s odvolaním sa na výpovede svedkov. Jeho telo našli až pri holandskom meste Nijmegen.

Teploty na väčšine územia Nemecka v uplynulých dňoch vystúpili na úroveň okolo 30 stupňov Celzia. Plávanie v rieke Rýn zostáva obľúbené i napriek tomu, že je v dôsledku nepredvídateľných prúdov nebezpečné, pripomína DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utopenie #rýn