V lietadle z Prahy do Splitu bombu nakoniec nenašli

V lietadle spoločnosti Smartwings z Prahy do Splitu v piatok tesne pred pristátím nahlásili bombu. Stroj následne núdzovo pristál v Splite. Na palube sa nachádzalo 146 ľudí. Bombovú hrozbu nakoniec nepotvrdili, informovali portály Novinky.cz a iDnes.cz.

25.06.2021 18:05 , aktualizované: 19:53
letisko split Foto: ,
Letisková hala v Splite na archívnej snímke.
debata (3)

„Letisko Praha dnes dopoludnia dostalo prostredníctvom kontaktného formulára informáciu o možnej bombe na palube lietadla na trase Praha-Split. Oznámenie sme okamžite odovzdali všetkým bezpečnostným aj prevádzkovým zložkám,“ uviedla hovorkyňa pražského letiska Klára Divíšková.

Informáciu na svojom účte na sociálnej sieti Twitter potvrdila aj chorvátska polícia, podľa ktorej lietadlo pristálo v Splite v súlade so štandardnými postupmi v prípade nahlásenia hrozby.

Podľa chorvátskej televízie HRT po prehľadaní lietadla políciou nebola potvrdené bombová hrozba. Správu podľa televízie potvrdilo aj chorvátske ministerstvo vnútra. Polícia okrem samotného lietadla prehľadala aj všetkých členov posádky a cestujúcich.

Podľa portálu iDnes.cz pristálo lietadlo v Splite o 13.49 h. Spravodajská televízia N1 uviedla, že lietadlo bolo odstavené na letisku, kde ho prehľadávali pyrotechnici. Na jeho palube sa nachádzalo 141 cestujúcich a päť členov posádky, všetci lietadlo po pristáti urýchlene opustili.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #lietadlo #Chorvátsko #núdzové pristátie #Split #nahlásenie bomby