Parížan stihol maturitu vďaka solidárnym železniciam, taxikárovi a policajtom

Mladý Parížan sa pri ceste vlakom na maturitnú skúšku tak zahĺbil do opakovania učiva, až prešiel cieľovú stanicu a vystúpil až na ďalšej. Paniku mladíka vyriešila až solidárnosť železníc, citlivý taxikár a zhovievaví policajti. Informovala o tom rozhlasová stanica France Bleu.

04.07.2021 16:51
debata (1)

Mladý muž mal skúšku 29. júna v meste Reims. Ponorený do učiva zabudol vystúpiť a cestoval až do mesta Nancy. Tam prepadol panike a obrátil sa na železnicu. Hoci tie problém nespôsobili, zaplatili mu 450 eur za taxík, aby sa tam stihol vrátiť. Od Reims ho v tej chvíli delilo 200 kilometrov.

A ponáhľajúci Parížan mal šťastie. Najprv narazil na taxikára Boudrissu Ben Abbu. „Rozhodol som sa vziať to cez Bar-le-Duc. Vedel som, že riskujem, pretože je tam obmedzenie na 80 kilometrov za hodinu,“ povedal vodič a priznal, že rýchlosť prekročil.

„Na predpisy som úplne zabudol rovnako ako i na to, že ohrozujem sám seba aj ostatných. Ten chlapec bol pre mňa v tej chvíli ako môj syn, bol som jeho rodina,“ povedal Abbu.

V departemente Marne si ho však všimli policajti a prinútili ho zastaviť. Keď zistili, o čo ide, vzali si študenta na starosť sami. A za chvíľu Abbuovi zavolali, že sa mladík stihol dostaviť na skúšku v Reims načas. A ako dopadol, to by sa Abbu rád dozvedel. Školy začnú maturitné výsledky zverejňovať 6. júla.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #maturitné skúšky