Požiar v bangladéškej továrni si vyžiadal najmenej 52 obetí a 30 zranených

Najmenej 52 ľudí prišlo o život a približne 30 ďalších utrpelo zranenia v Bangladéši pri obrovskom požiari v jednom potravinárskom závode. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

09.07.2021 13:10
debata

Požiar vypukol v priemyselnom meste Rupgandž, ležiacom 20 kilometrov od Dháky, v závode na výrobu jedla a nápojov vo štvrtok popoludní, pričom ani o 24 hodín neskôr sa ho stále nepodarilo uhasiť.

Polícia najprv informovala o troch obetiach, avšak počet mŕtvych prudko stúpol po tom, čo sa hasiči dostali i na vrchné poschodia budovy a začali von vynášať desiatky tiel pracovníkov.

Niekoľko zo zhruba 30 zranených vyskočilo z horných podlaží šesťposchodovej továrne, uviedol miestny policajný inšpektor. Zo strechy budovy zachránili hasiči 25 osôb. „Keď sa podarí dostať požiar pod kontrolu, vykonáme vo vnútri pátraciu a záchranársku akciu,“ povedal hovorca hasičov s tým, že následne bude možné potvrdiť prípadné ďalšie obete nešťastia.

Požiar, ktorý sa rozšíril z prízemia budovy, spôsobili vysoko horľavé chemikálie a plasty, ktoré boli v budove uskladnené, priblížil šéf tamojších hasičov.

Pred budovou čakali stovky príbuzných zamestnancov fabriky. Polícia rozohnala dav stoviek osôb, ktorí zablokovali okolité cesty a dostali sa do potýčok s poriadkovými silami.

Ide o zatiaľ posledný z početných tragických incidentov v bangladéšskych priemyselných areáloch a obytných budovách. Vo februári 2019 zomrelo najmenej 70 ľudí pri požiari v bytovom dome v metropole Dháka, kde boli nelegálne uskladnené nebezpečné chemikálie.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Bangladéš