Zrútenie sa hotela v Číne si vyžiadalo osem obetí

Čínske úrady potvrdili už najmenej osem obetí pondelkového zrútenia budovy hotela na východe Číny v meste Su-čou.

12.07.2021 16:23 , aktualizované: 13.07.2021 06:47
debata

Záchranárom sa podarilo z trosiek hotela S'-ťi-kchaj-jüan (Siji Kaiyuan) vyslobodiť ďalších sedem ľudí, čím počet preživších stúpol na 14. Informovali o tom v utorok agentúry AFP a AP.

Celkový počet nezvestných osôb podľa agentúry AFP nie je známy. Agentúra AP naopak uvádza, že záchranári stále pátrajú po deviatich osobách. Úrady príčinu tragédie zatiaľ nezverejnili. Pri prehľadávaní trosiek pomáha zhruba 600 ľudí a 120 vozidiel, píše AP.

Hotel S'-ťi-kchaj-jüan otvorili v roku 2018 a bolo v ňom 54 hotelový izieb, ako aj banketová sála a konferenčná miestnosť, uvádza sa na stránkach čínskeho turistického portálu Ctrip.

Podľa AFP sú kolapsy budov v Číne pomerne časté, a to najmä pre nedbanlivosť pri stavbe a navrhovaní budov. Vlani v marci pri zrútení hotela pre ľudí v karanténe v pobrežnom meste Čchüan-čou zahynulo 29 ľudí. V máji tohto roku museli čínske úrady pre otrasy evakuovať jeden z najvyšších mrakodrapov Číny SEG Plaza v meste Šen-čen. Takmer 300 metrov vysoký mrakodrap sa totiž z neznámych príčin začal kývať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #zrútenie budovy