Brazílsky prezident Bolsonaro je kvôli chronickej štikútke v nemocnici

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro bol v stredu prijatý do vojenskej nemocnice v metropole Brazília. Podľa vyjadrenia jeho kancelárie sa v posledných dňoch sťažoval na chronickú štikútku.

14.07.2021 21:32
Jair Bolsonaro Foto: ,
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro
debata (8)

Podstúpi preto testy a lekári ho budú pozorovať. Server Globo napísal, že Bolsonara trápili bolesti brucha. Brazílskeho prezidenta sprevádzajú zdravotné problémy od roku 2018, kedy ho na predvolebnom mítingu pobodal jeden z jeho odporcov do brucha.

Lekári chcú Bolsonara pozorovať 24 až 48 hodín, za ten čas však prezident nemusí byť nutne v nemocnici, uviedla vo vyjadrení Bolsonarova kancelária. „Cíti sa v poriadku a je mu dobre,“ píše sa v oznámení.

Podľa serveru Globo však prezident zrušil svoj program na stredu dopoludnia. Bolsonara napadol útočník v septembri 2018 a spôsobil mu vážne zranenia brucha. Politik bol prevezený do nemocnice v kritickom stave, podľa lekárov vtedy stratil asi 40 percent krvi. Odvtedy podstúpil niekoľko operácií.

Bolsonara však sprevádzajú aj iné zdravotné komplikácie. Vlani v júli sa nakazil koronavírusom, z ktorého sa však zotavil. Pri verejných vystúpeniach z posledných mesiacov navyše trpel kašľom a nedávno ho začalo trápiť i spomínané čkanie.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Štikútka #Jair Bolsonaro