Americký vojenský vrtuľník núdzovo pristál v centre Bukurešti

Americký vojenský vrtuľník typu Black Hawk vo štvrtok núdzovo pristál v centre Bukurešti. Strhol pri tom dve pouličné lampy. Pri incidente sa nikto nezranil.

15.07.2021 20:39
Helikoptéra / Black Hawk / Foto: ,
Americký vrtuľník, ktorý núdzovo pristál v centre rumunského hlavného mesta Bukurešť 15. júla 2021
debata (32)

Niekoľko amerických vrtuľníkov sa vo štvrtok zúčastnilo na prípravách vojenskej prehliadky, ktorá sa má konať v Bukurešti na budúci týždeň pri príležitosti stiahnutia rumunských vojakov z Afganistanu.

Stroj údajne počas letu nad rumunskou metropolou náhle začal strácať výšku. Dopravná polícia stihla včas vypratať Námestie Charlesa de Gaulla pre núdzové pristátie.

Príčiny incidentu neboli bezprostredne známe. „Pilot stroj zvládol, a tak nie sú ani obete a materiálne škody sú obmedzené,“ uviedlo rumunské ministerstvo obrany.

Policajt kontroluje auto a stĺp verejného... Foto: SITA/AP, Andreea Alexandru
Helikoptéra / Black Hawk / Policajt kontroluje auto a stĺp verejného osvetlenia, ktoré sa poškodili počas núdzovového pristávania amerického vrtuľníka v centre rumunského hlavného mesta Bukurešť 15. júla 2021

Dovedna 32-tisíc rumunských vojakov sa vystriedalo za dve desaťročia v misii v Afganistane. Posledných 140 rumunských vojakov sa vrátilo do vlasti koncom mája.

Afganistan Čítajte viac Exprezident USA Bush: Stiahnutie vojakov z Afganistanu je chyba
32 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Bukurešť #Rumunsko #núdzové pristátie #vojenský vrtuľník