Hollywoodsky rozparovač dostal trest smrti

Usvedčený vrah Michael Gargiulo, ktorý je známy aj pod prezývkou hollywoodsky rozparovač, bol v Spojených štátoch odsúdený na trest smrti za vraždu dvoch žien v prvom desaťročí tohto tisícročia. Príbuzní obetí, ktorí si v Los Angeles vypočuli rozsudok, reagovali plačom.

17.07.2021 13:23
Michael Gargiulo Foto: ,
Michael Gargiulo počas súdneho pojednávania.
debata (10)

Gargiulo dobodal v ich kalifornských domovoch v roku 2001 22-ročnú Ashley Ellerinovú a 32-ročnú Mariu Brunovú v roku 2005. Michelle Murphyová sa v roku 2008 mohla stať treťou obeťou, dokázala sa však vrahovi ubrániť. Gargiulo vtedy z miesta činu utiekol, zanechal za sebou však stopy krvi, čím umožnil polícii, aby ho vypátrala.

Prípad si získal pozornosť aj vďaka tomu, že jedna z obetí, Ellerinová, mala známosť s americkým hercom Ashtonom Kutcherom a bola zavraždená v noci, kedy sa s ním mala stretnúť.

Kutcher na súde uviedol, že klopal na dvere Ellerinovej, nikto ale na klopanie nereagoval. Nazrel teda oknom dovnútra a na podlahe uvidel niečo, čo sa mu zdalo ako škvrny od vína. Telo Ellerinovej so 47 bodnými ranami nasledujúci deň objavila jej spolubývajúca. Murphyová, ktorá sa mohla stať ďalšou obeťou, sa na súde zrútila a opisovala, že má strach byť v noci sama doma, aj keď od okamihu, keď sa ju Gargiulo pokúsil zavraždiť, ubehlo už vyše desať rokov.

Porota uznala Gargiula vinným z vraždy dvoch osôb a z pokusu o vraždu v roku 2019. Štyridsať­päťročný muž ale ďalej trvá na svojej nevine. Teraz ho čaká ďalší súd v štáte Illinois, kde čelí obvineniu z vraždy 18-ročnej ženy v roku 1993.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #USA #vrah