Pri zrútení domov po silných dažďoch zahynulo v Bombaji 34 ľudí

V Indii zomrelo najmenej 34 ľudí, keď sa na predmestiach Bombaja zrútilo niekoľko domov kvôli zosuvom pôdy, ktoré spôsobili silné dažde. Podľa agentúry AFP to dnes oznámili miestne úrady.

18.07.2021 14:08 , aktualizované: 19.07.2021 14:14
india, záplavy Foto:
Záchranári prehľadávajú trosky zrútených domov na predmestí Bombaja po silných monzúnových dažďoch a zosuvoch pôdy.
debata

Na záberoch vysielaných miestnou televíziou bolo podľa agentúry Reuters vidieť, že záchranári vyslobodzujú obete z pôdy a sutín holými rukami. Štyria ľudia, ktorí utrpeli zranenia, boli dopravení do neďalekej nemocnice na provizórnych nosidlách nesených úzkymi uličkami. Úrady upozornili, že v troskách môžu byť uväznení ďalší ľudia.

Počas uplynulých 24 hodín bolo v oblasti Bombaja zatiaľ hlásených jedenásť prípadov zrútenia stien alebo celých domov, napísal Reuters. V jednej z postihnutých štvrtí sa na seba zosunulo asi šesť chatrných príbytkov stojacich na úpätí kopca. Dážď tiež zaplavil čističku odpadových vôd, čím sa narušila dodávka do „väčšiny oblastí v Bombaji“, napísala AFP.

Niekoľko bombajských štvrtí je od soboty po silných dažďoch zaplavených. Prerušená je prímestská vlaková doprava, čo indickú finančnú metropolu ochromilo, napísal Reuters. Meteorológovia pritom upozornili, že v nasledujúcich štyroch dňoch čakajú Bombaj a priemyselný štát Maháraštra veľmi silné dažde.

V Bombaji dochádza pri intenzívnych dažďoch, najmä v období monzúnov od júla do septembra, stále častejšie k zrúteniu budov. Ide predovšetkým o staré alebo ilegálne postavené domy.

Nemecko počasie povodne obete škody Čítajte viac Počet obetí záplav v Nemecku a Belgicku atakuje 200
debata chyba
Viac na túto tému: #India #Bombaj #záplavy #zosuv pôdy #zrútenie budovy