Muž z parížskeho klenotníctva ukradol šperky za takmer 3 milióny eur

Klenotníctvo Chaumet v Paríži, ktoré patrí k najprestížnejším a najstarším šperkárstvam vo Francúzsku, sa v utorok stalo obeťou ozbrojenej lúpeže, pričom boli odcudzené šperky v hodnote dva až tri milióny eur.

27.07.2021 23:58
debata (7)

Ako na svojom webe informoval denník Le Parisien, lúpež sa odohrala v utorok popoludní v klenotníctve, ktoré sídli na ulici Rue Francois 1er, nachádzajúcej sa neďaleko triedy Champs-Elysées v centre Paríža. Lúpež sa odohrala v čase otváracích hodín klenotníctva. Zamaskovaný a ozbrojený páchateľ sa na miesto činu dopravil a aj z neho odišiel na kolobežke.

Podľa televízie BFM muž vošiel do klenotníctva a prejavil záujem o nákup šperkov, pričom si dával na pult ukazovať čoraz drahšie modely. Následne vytiahol strelnú zbraň a ohrozujúc ňou personál, vybehol z obchodu aj s lupom.

Pred útekom z miesta činu páchateľ ešte personál varoval, že v obchode je nastražená nálož, ktorú aktivuje, ak sa pokúsia privolať políciu alebo ujsť. V tomto okamihu sa zmocnil aj kľúčov od obchodu a zamestnancov v ňom zamkol.

Prípadom sa začala zaoberať parížska prokuratúra, ktorá zatiaľ nepotvrdila médiami uvádzanú hodnotu koristi.

polícia klenotníctvo bratislava Čítajte viac Po zlodejoch hodiniek za milión z centra Bratislavy sa zľahla zem

Chaumet je jedným z najstarších klenotníctiev vo Francúzsku – bolo založené v roku 1780. Momentálne patrí do konglomerátu LVMH, ktorý sa zatiaľ k lúpeži nevyjadril.

Le Parisien pripomenul, že klenotníctvo Chaumet nebolo terčom ozbrojenej lúpeže prvýkrát. Z jej ikonickej predajne na námestí Place Vendôme v centre Paríža boli v novembri roku 2009 pri lúpeži odcudzené šperky v hodnote 1,9 milióna eur.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #lúpež #Paríž #klenotníctvo