Údajný podpaľač vlaňajšieho požiaru katedrály v Nantes sa priznal k vražde kňaza

Muž podozrivý zo založenia rozsiahleho požiaru, ktorý vlani spustošil katedrálu vo francúzskom meste Nantes, v pondelok zavraždil katolíckeho kňaza v západnom Francúzsku. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvolala na informácie zo zdroja blízkeho vyšetrovaniu.

09.08.2021 14:10
Nantes, Francúzsko, katedrála, požiar Foto: ,
Požiar v katedrále z prelomu 15. a 16. storočia vo francúzskom meste Nantes.
debata (22)

„Všetka moja podpora smeruje katolíkom našej krajiny po dramatickej vražde kňaza v departemente Vendée,“ napísal na sociálnej sieti Twitter francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin so slovami, že smeruje na miesto incidentu.

Zdroj blízky vyšetrovaniu, ktorý si neželal byť menovaný, agentúre AFP povedal, že páchateľ prišiel na policajnú stanicu v Mortagne-sur-Svre a vyhlásil, že zabil kňaza. Ten istý muž bol pod dohľadom úradov pre požiar v gotickej katedrále v meste Nantes z júla minulého roka.

Pri požiari v gotickej Katedrále svätého Petra a svätého Pavla (Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul) plamene zničili organ z roku 1621. Nenávratne poškodené boli aj cenné artefakty a maľby, ako aj vitrážové okná, ktoré obsahovali časti skla zo 16. storočia.

Francúzsko Nantes katedrála požiar Čítajte viac Vo Francúzsku vyhorel ďalší gotický skvost. Je na vine podpaľač?
22 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #vražda #podpaľačstvo