Ničivé požiare v Taliansku pripravili o život troch ľudí

Tri obete si v stredu vyžiadali ničivé požiare, ktoré už niekoľko dní sužujú juh Talianska. Informovala o tom tlačová agentúra APA.

12.08.2021 06:53
požiar Foto:
Požiar pri talianskom meste Petralia Soprana, v blízkosti Palerma.
debata

Sedemdesiatšes­ťročný muž prišiel o život v blízkosti obce Grotteria v juhotalianskom regióne Kalábria, kde už viac než týždeň zúria rozsiahle požiare. Talianske médiá informovali, že muž zahynul po tom, ako plamene zachvátili jeho dom a ten sa vzápätí zrútil.

Ďalší 79-ročný muž zomrel v obci Cardeto v provincii Reggio Calabria. Obeť bola vedená ako nezvestná osoba, našli ju však na jej vlastnom pozemku, kde podľahla ťažkým popáleninám.

Popáleniny v danej oblasti utrpeli aj ďalší štyria ľudia, ktorých museli ošetriť v nemocnici.

Grécko požiare hasič Čítajte viac Slovenskí hasiči zápasia v Grécku s horúčavami a presunom ohňa do korún stromov

V prípade tretej obete ide o 30-ročného farmára, ktorý zahynul blízko mesta Catania na ostrove Sicília. Muž zahynul pri pokuse uhasiť oheň v oblasti Ponte Barca, ktorú pred troma týždňami zasiahol rozsiahly požiar. Na traktore viezol sud naplnený vodou, ten sa v zákrute prevrátil a muža pritlačil.

Pri požiari farmy v meste San Lorenzo na okraji národného parku Aspromonte v Kalábrii prišli minulý týždeň o život dvaja ľudia – muž a žena, pripomína APA.

Požiarmi najviac zasiahnuté oblasti sú Sicília, Apúlia a Kalábria. Situáciu komplikujú aj mimoriadne vysoké teploty, ktoré spôsobuje subtropická oblasť vysokého tlaku vzduchu, v anglosaskej jazykovej oblasti nazvaná Lucifer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Požiare