Ruský politik sa priznal k usmrteniu muža, ktorého si pomýlil s medveďom

Zámožný ruský podnikateľ a politik Igor Redkin, ktorý sa priznal k usmrteniu muža počas poľovačky, bude nasledujúce dva mesiace v domácom väzení. V stredu o tom rozhodol súd v meste Petropavlovsk-Kamčatskij.

12.08.2021 10:20
debata (20)

Redkin, ktorý je poslancom miestneho zastupiteľstva v Kamčatskom kraji, sa v utorok sám prihlásil na polícii. Mužom zákona povedal, že „omylom“ zastrelil muža, ktorého si pomýlil s medveďom.

„Večer som sa dozvedel, že medveď sa túla po miestnej skládke a ohrozuje miestnych obyvateľov… Vzal som zbraň a rozhodol som sa ho vystrašiť. Za súmraku som vystrelil na medveďa. Neskôr som sa dozvedel, že približne v rovnakom čase bol v oblasti postrelený muž, ktorý neskôr zomrel v nemocnici,“ napísal Redkin vo vyhlásení, ktoré zverejnil portál Kam24.ru. Britský denník The Times informoval o tom, že politik bol pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. Z loveckej pušky vybavenej puškohľadom s nočným videním údajne vystrelil desaťkrát.

Zákonodarca uviedol, že pozastavil svoje členstvo v ruskej vládnucej politickej strane Jednotné Rusko a stiahol svoju kandidatúru v septembrových voľbách do miestneho zastupiteľstva.

Ruské vydanie časopisu Forbes Redkina zaradilo na zoznam najbohatších politikov. Podľa agentúry TASS 55-ročný Redkin za uplynulé tri roky priznal príjem z podnikania vo výše jeden a pol miliardy rubľov (v prepočte vyše 17 miliónov eur). Vlastní niekoľko veľkých firiem. Ruské médiá ho označujú za magnáta v oblasti rybolovu a letectva. Za usmrtenie z nedbanlivosti mu hrozia minimálne dva roky väzenia.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #medveď