Účinnosť vakcíny od Pfizeru za posledné dva mesiace v Izraeli výrazne poklesla

Izrael zaznamenal v stredu 5 946 prípadov nákazy novým typom koronavírusu. Vo štvrtok o tom informoval denník Ha'arec, ktorý sa odvolal na oficiálne údaje miestneho ministerstva zdravotníctva.

12.08.2021 11:27
Izrael / očkovanie / covid / Foto: ,
Izraelský zdravotník naťahuje do striekačky vakcínu proti covidu od spoločností Pfizer BioNTech v meste Ašdod na juhu Izraela
debata (276)

Izrael pritom v utorok – prvýkrát za uplynulých šesť mesiacov – zaznamenal viac než 6-tisíc nových prípadov. Podľa Ha'arecu už tretí deň po sebe pribudlo viac ako 5 700 nakazených. Z údajov ďalej vyplýva, že vo vážnom stave je 421 ľudí. Ide o najvyššie číslo za uplynulých šesť mesiacov.

V Izraeli sa podobne ako v iných krajinách šíri vysokonákazlivý koronavírusový variant delta. V dôsledku stúpajúceho počtu infekcií platia v židovskom štáte opäť sprísnené opatrenia, medzi nimi aj povinnosť nosenia rúšok pri podujatiach v exteriéri s viac než 100 účastníkmi.

Aj na podujatiach s menej než 100 návštevníkmi sa môžu zúčastniť len zaočkovaní, ľudia, ktorí sa z ochorenia zotavili, alebo ľudia s negatívnym výsledkom testu na koronavírus.

Izrael má plne zaočkovaných proti koronavírusu približne 58 percent z celkového počtu 9,4 milióna obyvateľov. Podľa údajov izraelského ministerstva zdravotníctva však účinnosť vakcíny Pfizer/Biontech v krajine od začiatku júna výrazne poklesla.

276 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #koronavírus #vakcína proti covidu #BioNTech/Pfizer