Záchranári našli tri telá z potopeného vrtuľníka na Kamčatke

Záchranári lokalizovali tri telá v blízkosti potopeného trupu helikoptéry, ktorá sa vo štvrtok zrútila do Kurilského jazera na ruskom polostrove Kamčatka.

14.08.2021 10:58
Rusko Kamčatka vrtuľník havária preživší nezvestní Foto:
Záchranné zložky zasahujú po havárii viacúčelového vrtuľníka typu Mil Mi-8 na ruskom polostrove Kamčatka vo štvrtok 12. augusta 2021. K nehode došlo v prírodnej rezervácii Kronockij, ktorá je lokalitou Svetového dedičstva UNESCO.
debata (2)

Ostatky jedného z pilotov sa už podarilo vyloviť. Na sociálnej sieti Telegram to v sobotu napísal kamčatský guvernér Vladimir Solodov. Správu priniesla agentúra TASS.

„Sily ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, ministerstva obrany a Kronotskej prírodnej rezervácie pokračujú v pátraní v Kurilskom jazere. Telo jedného z pilotov bolo vyzdvihnuté na hladinu, ďalšie dve telá sa nachádzajú na dne jazera, vedľa vraku helikoptéry,“ napísal Solodov.

Ministerstvo pre mimoriadne situácie predtým informovalo o tom, že „sa podarilo nájsť trup helikoptéry, ležiaci asi 500 metrov od brehu, v hĺbke 110 metrov“.

Agentúra TASS spresnila, že na palube stroja sa v čase incidentu nachádzalo 13 ľudí a traja členovia posádky. Podľa aktualizovanej bilancie bolo zachránených osem ľudí a osem ďalších bolo až doteraz považovaných za nezvestných. Po objavení troch tiel záchranári pátrajú po telesných ostatkoch ďalších piatich ľudí.

K nehode došlo v prírodnej rezervácii, ktorá je lokalitou Svetového dedičstva UNESCO. Vrtuľník typu Mil Mi-8 patril ruskej leteckej spoločnosti Vitiaz-Aero, ktorá funguje od roku 2009 a poskytuje lety do odľahlých oblastí Kamčatky, vrátane osobnej prepravy turistov. Jej letku tvorí vyše 20 strojov. Inkriminovaný vrtuľník pred štartom prešiel kontrolou a údajne nemal žiadne technické problémy. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe.

Congress Boeing Plane Čítajte viac Boeing zaplatí aj za smrť Slovákov
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #kamčatka #nehoda vrtuľníka