Muž sa vo Washingtone vyhrážal bombou. Vzdal sa polícii

Muž, ktorý sedel v podozrivom vozidle pred budovu Kongresovej knižnice vo vládnej štvrti v americkom hlavnom meste Washington a vyhrážal sa bombou, sa napokon vzdal polícii, informovala agentúra AP.

19.08.2021 22:10
washington Foto: ,
Podozrivý čierny pick-up pred budovu Kongresovej knižnice vo vládnej štvrti v americkom hlavnom meste Washington.
debata (3)

Nemenovaný zdroj z polície predtým pre AP povedal, že bezpečnostné zložky evakuovali kancelársku budovu Cannon House a oblasť okolo budovy Kongresovej knižnice vo vládnej štvrti Capitol Hill pre správy o údajnom výbušnom zariadení vo vozidle typu pikap.

Neskôr vysvitlo, že v čiernom pikape bez evidenčného čísla sedel muž, ktorý tvrdil, že má pri sebe bombu, a podľa polície držal v rukách niečo, čo pripomínalo rozbušku. Polícia s mužom niekoľko hodín vyjednávala prostredníctvom odkazov, ktoré písal na papier a následne ukazoval policajtom zvnútra vozidla.

Agentúra AFP tiež informovala, že muž sediaci v pikape je aktívny na Facebooku, kde sa prostredníctvom živého vysielania vyhrážal a dožadoval telefonátu s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

„Snažím sa dostať k telefónu Joea Bidena. Parkujem tu na chodníku vedľa všetkých týchto pekných vecičiek… Hovorím vám, ak ostreľovači prídu a začnú strieľať na tieto okná, bomba vybuchne,“ citovala AFP muža vo videu.

Polícia neskôr tohto muža identifikovala ako 49-ročného Floyda Raya Roseberryho zo Severnej Karolíny. Po tom, ako sa vzdal a vystúpil z vozidla, ho zadržali.

K incidentu podľa AP prišlo len niekoľko mesiacov po tom, ako v sídle Demokratického národného výboru a Republikánskeho národného výboru vo Washingtone našli rúrkovú bombu. Stalo sa tak iba jeden deň predtým, ako stúpenci bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v januári vtrhli do budovy Kapitolu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #USA #Washington