Z podpaľačstva obvinili v Taliansku takmer 130 ľudí

Jednotka talianskej polície zameraná na ochranu lesov začala počas tohto leta vyšetrovanie už takmer 130 osôb podozrivých z podpaľačstva a štyri z nich zadržala.

23.08.2021 19:21
Taliansko požiar počasie Rím evakuácia obyvatelia Foto: ,
Lietadlo hasí lesný požiar v talianskej prírodnej rezervácii Monte Castillo neďaleko Tivoli 13. augusta 2021.
debata

V súvislosti s lesnými požiarmi tiež udelila pokuty v celkovej výške viac než 530 000 eur, oznámil v pondelok v Ríme zbor karabinierov.

VIDEO: Pozrite si požiar v Taliansku, ktorý pravdepodobne založili podpaľači.
Video

Väčšina požiarov lesných a krovinatých porastov od júna do augusta bola založená úmyselne alebo vznikla v dôsledku nedbanlivosti. Ľudia použili oheň na vypaľovanie trávy i ako pomstu voči orgánom verejnej správy a motívom bol v niektorých prípadoch aj vandalizmus, vyplýva zo správy, o ktorej informovala agentúra DPA.

taliansko požiar Čítajte viac Lesné požiare na juhu Francúzska si vyžiadali už druhú obeť

Tento rok lesné požiare podľa talianskej polície zasiahli v mimoriadnej miere najmä Kalábriu, Kampániu a Apúliu v južnom Taliansku, ako aj ostrovy Sardínia a Sicília. K ich šíreniu prispeli pretrvávajúce sucho, horúčavy a silný vietor.

Plamene zúria od konca júla v mnohých častiach Talianska. Civilná ochrana odvtedy do postihnutých regiónov vysiela hasičské lietadla každý deň, pričom zásahy hasičov sa po celom Taliansku počítajú v desaťtisícoch. Škody v poľnohospodárstve sú značné a v niektorých prípadoch požiare zasiahli aj chránené územia i obývané lokality. V Kalábrii v súvislosti s nimi prišlo podľa správ médií o život päť ľudí.

Radovan Geist Čítajte viac Čas báť sa a čas konať
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #lesné požiare