Paríž má novú turistickú atrakciu, obojživelné vyhliadkové autobusy

Turisti vždy mohli Paríž objavovať z vyhliadkových autobusov i z lodí plávajúcich po Seine, novo im oba tieto zážitky ponúka jediný dopravný prostriedok, obojživelný. Na prvý pohľad vyzerá ako obvyklý autobus, v okamihu však môže zísť medzi labute a začať brázdiť vodnú hladinu.

28.08.2021 11:30
debata (2)

Atrakciu od tohtoročného leta prevádzkuje spoločnosť Les Canards de Paris (Parížske kačice). Obojživelné vozidlá jazdia v rade svetových metropol. Často sú zariadené z pôvodne vojenských strojov.

Parížske autobusy však vznikli podľa originálneho dizajnu a boli z dvoch tretín postavené vo Francúzsku, uvádza sa na stránkach prevádzkovateľa. Motory a podvozok vznikli v továrňach v Calvadosu a na predmestí Lyonu, plášť vyrobili v lodeniciach v zahraničí.

Trasa „kačacích“ autobusov začína na Marsových poliach blízko Eiffelovej veže, vedie cez ďalšie pamiatky v centre mesta a na námestí Trocadéro sa ponorí do Seiny, odkiaľ pláva späť. Na strope autobusu nad každým sedadlom sú záchranné vesty a na boku autobusu je špeciálna schránka s kotvou.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #turistická atrakcia #obojživelné vyhliadkové autobusy