Pápež sa modlil za úspech svojej návštevy Maďarska a Slovenska

Pápež František sa pred svojou návštevou Maďarska a Slovenska modlil za úspech tejto apoštolskej cesty a zveril ju do ochrany Matky Božej.

11.09.2021 13:36
Maďarsko Vatikán pápež návšteva21 Foto: ,
Knihy zobrazujúce pápeža Františka a bývalého pápeža Jána Pavla II. v Bazilike sv. Štefana v Budapešti v piatok 10. septembra 2021. Pápež František pricestuje v nedeľu do Maďarska.
debata (14)

Informovali o tom tlačová agentúra KNA a spravodajský portál Vatican News.

Pápež v piatok večer zavítal do hlavnej mariánskej baziliky Santa Maria Maggiore v centre Ríma, kde navštívil kaplnku s obrazom Presvätej Bohorodičky „Salus populi romani“.

Hovorca Vatikánu Matteo Bruni uviedol, že Svätý Otec na svojom obľúbenom mariánskom pútnickom mieste položil na oltár kyticu bielych kvetov a potom zotrval v kresle pred milostivou ikonou v tichej meditatívnej modlitbe. Z baziliky sa vrátil do Vatikánu, píše Vatican News.

pocasie-11-9-2021 Čítajte viac Pápeža privíta na Slovensku pekné počasie. Vydrží až do konca návštevy?

Pápež František sa vydá na svoju 34. apoštolskú cestu v nedeľu skoro ráno. V Budapešti sa na pozvanie organizátorov zúčastní na záverečnej svätej omši 52. medzinárodného eucharistického kongresu v Budapešti po tom, ako sa nakrátko stretne s maďarským prezidentom Jánosom Áderom a premiérom Viktorom Orbánom.

V nedeľu popoludní odcestuje najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi na pastoračnú návštevu Slovenskej republiky, počas ktorej do stredy zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Pápež sa stretne s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva pápeža Františka na Slovensku