Tornádo na talianskom ostrove zabilo dvoch ľudí

Dvaja ľudia zomreli a niekoľkí ďalší utrpeli zranenia na talianskom ostrove Pantelleria južne od Sicílie, keď ho v piatok večer zasiahlo tornádo, ktoré prevrátilo niekoľko áut.

11.09.2021 18:06
tornádo, taliansko Foto:
Následky vyčíňania tornáda na talianskom ostrove Pantelleria.
debata

Informovali o tom talianski hasiči. Na mikroblogovacej sieti Twitter uviedli, že tornádo ostrov zasiahlo krátko po siedmej večer.

„Stĺpy elektrického vedenia sú naklonené, strechy poškodené a stromy vyvrátené," napísali hasiči. Ostrov Pantelleria je obľúbenou destináciou dovolenkárov. Podľa talianskej agentúry ANSA obeťami tornáda sú však obyvatelia ostrova, a to hasič, ktorý tam pracoval, a 86-ročný muž. Obete boli v dvoch autách, ktoré sila tornáda zdvihla do vzduchu, konštatovala ANSA.

Starosta obce Pantelleria Vincenzo Vittorio pre televíziu Sky TG24 povedal, že deväť ľudí utrpelo zranenia, pričom dvaja z nich sú v kritickom stave. Zatiaľ sa neobjavili správy, že by niekto bol nezvestný, dodal starosta.

Bratislava počasie povodne Dunaj Čítajte viac Živelné pohromy tento rok otriasli Slovenskom. Záplavy a povodne spôsobili najväčšie škody na majetku
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Tornádo