Na Sibíri tvrdo pristálo lietadlo, štyria zo 16 pasažierov zahynuli

Najmenej štyria ľudia prišli na juhu ázijskej časti Ruska o život pri tvrdom núdzovom pristátí lietadla L-410 so 16 ľuďmi na palube. Zvyšných 12 osôb utrpelo rôzne závažné poranenia. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na údaje poskytnuté rôznymi zdrojmi.

12.09.2021 21:37
L-410 Foto: ,
Lietadlo L-410 na ilustračnej snímke.
debata (11)

Informácie o udalosti, prichádzajúce postupne, sa líšia. Zatiaľ posledné správy hovoria o tom, že pri nešťastí zahynuli buď obaja piloti a dvaja cestujúci, alebo jeden pilot a traja pasažieri – dvaja muži a žena. Podľa prvých údajov prežili všetci ľudia na palube.

Lietadlo L-410 spoločnosti Aeroservis letiace z Irkutska do asi 500 kilometrov vzdialenej obce Kazachinské vo večerných hodinách tvrdo pristál asi štyri kilometre od miestneho letiska. Stalo sa to pri druhom pokuse o pristátie. Pokiaľ ide o príčiny nehody, zatiaľ existuje viac verzií, najčastejšie sa spomína chyba pilota za hmly alebo zlyhanie motorov.

Podľa oznámenia lekárov záchrannej služby, ktorí sa na miesto dostali ako prví, sa päť cestujúcich dostalo zo zdemolovaného trupu stroja samo, ostatní ľudia potrebovali pomoc s vyslobodzovaním. Niektoré zdroje tvrdili, že lietadlo po dopade začal horieť, ďalší to ale následne popreli. Gubernátor Irkutskej oblasti Igor Kobzev nakoniec TASS-u povedal, že vrak leží vo vode.

Rusko minister Ziničev Čítajte viac Ruský minister zahynul pri záchrane filmového režiséra
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sibír #nehoda lietadla