Česko: Pri zásahu hasičov vybuchol dom, dvaja zomreli

V českej obci Koryčany v okrese Kroměříž v Zlínskom kraji vybuchol v stredu popoludní dom. Pri explózii prišli o život dvaja hasiči a ďalší zranení skončili v nemocnici. Informoval o tom web TV Nova.

15.09.2021 17:32 , aktualizované: 19:09
debata (5)

Hasiči uviedli, že ich do domu zavolali z dôvodu unikajúceho plynu, ktorý však krátko po ich príchode explodoval. „Pri výbuchu sa zranilo dovedna šesť ľudí,“ povedala hovorkyňa hasičov Lucie Javoříková s tým, že dvaja z nich neskôr skonali.

Dom explodoval približne o jednej hodine popoludní. „Došlo k výbuchu domu. Na mieste zasahujú všetky zložky záchranného systému. Okolie miesta je uzavreté pre všetku dopravu,“ oznámila polícia.

Podľa facebookového profilu dobrovoľných hasičov v Koryčanoch vyrážali hasiči pôvodne k úniku nebezpečných látok a narušeniu plynového potrubia.

Pôvodné správy od hasičov hovorili o piatich zranených ľuďoch, štyria z nich boli hasiči. Ďalšou zranenou osobou mala byť civilná osoba. Ďalší hasič zostal zavalený pod sutinami a pátrali po ňom záchranári.

Na mieste zasahuje aj špeciálny tím USAR, ktorý je určený na vyslobodzovanie zasypaných osôb. Kvôli zásahu vzlietli aj tri vrtuľníky.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #výbuch plynu