Za marxisticko-leninskú stranu kandiduje do nemeckého parlamentu aj členka starého šľachtického rodu

Voliči z Durínska, ktorí sa v nedeľu rozhodnú dať v parlamentných voľbách svoj hlas Marxisticko-leninskej strane Nemecka (Marxistisch–Leninistische Partei Deutschlands - MLPD), nájdu na kandidátke aj veľmi neobvyklé meno.

25.09.2021 12:00
Nemecko, Berlín, vlajka, zástava, bundestag,... Foto: ,
Ilustračné foto
debata (12)

Za malé, krajne ľavicové zoskupenie totiž kandiduje členka starého šľachtického rodu. „Zradila som takpovediac svoju vlastnú triedu,“ povedala agentúre DPA 27-ročná Louisa, ktorá pochádza zo šľachtického rodu von Freytag-Löringhoff. V meste Gotha sa snaží získať priazeň voličov heslom „Mier chatrčiam, vojnu palácom“.

Strana MLPD, za ktorú kandiduje, presadzuje beztriedne, komunistické spoločenské usporiadanie. Samotná kandidátka s modrou krvou pritom neverí, že jej strana prekoná päťpercentnú hranicu a dostane sa do budúceho Spolkového snemu. Kampaň berie ako príležitosť šíriť svoje názory.

Aj podľa výročnej správy Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV), ktorý označuje MLPD za krajne ľavicovú a sleduje jej činnosť, vníma táto strana predvolebnú kampaň ako možnosť šíriť svoje myšlienky a získavať nových členov.

Parlamentné voľby sa v Nemecku budú konať v nedeľu. O priazeň voličov sa uchádza 47 strán. Podľa prieskumov má šancu dostať sa do Spolkového snemu sedem z nich.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #parlamentné voľby