Silné zemetrasenie na Kréte má jednu obeť a viacero zranených

Silné zemetrasenie s predbežným magnitúdom 5,8, ktoré v pondelok ráno zasiahlo grécky ostrov Kréta, si vyžiadalo najmenej jedného mŕtveho a viacero zranených.

27.09.2021 11:23
Grécko, Kréta, zemetrasenie, škody, obeť Foto: ,
Poškodená pravoslávna kaplnka po silnom zemetrasení v dedine Arkalochori na južnom ostrove Kréta v Grécku v pondelok 27. septembra 2021.
debata

Informovali o tom mieste úrady, podľa ktorých tiež v oblasti zaznamenali aj sériu dotrasov. Podľa miestnych médií otrasy čiastočne poškodili budovy v dedinách neďaleko epicentra.

Aténsky Inštitút geodynamiky informoval, že zemetrasenie udrelo o 9:17 miestneho času a jeho epicentrum bolo 246 kilometrov juho-juhovýchodne od gréckeho hlavného mesta Atény. Európske stredomorské seizmologické centrum a Geologická služba Spojených štátov uviedli, že zemetrasenie malo magnitúdo 6,0 a jeho epicentrum sa nachádzalo sedem kilometrov severne od dediny Thrapsano na Kréte.

Podľa informácií od miestnych úradov si zemetrasenie vyžiadalo najmenej jeden ľudský život a ďalších deväť ľudí utrpelo zranenia. Okolnosti úmrtia ani zranení zatiaľ nespresnili.

Oblasť zasiahlo aj najmenej deväť dotrasov, pričom dva najsilnejšie mali podľa Európskeho stredomorského seizmologického centra predbežné magnitúdo 4,6.

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #Kréta