Lekár Zemanovi odporúča návrat do nemocnice, prezident to odmieta

Ošetrujúci lekár českému prezidentovi Milošovi Zemanovi odporučil, aby sa vrátil do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Prahe, kde bol hospitalizovaný v septembri. Prezident to však odmietol. Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na český Deník N.

05.10.2021 18:30
Zeman Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman na archívnej snímke z 26. augusta 2021.
debata (1)

Lekár Miroslav Zavoral, ktorý je riaditeľ ÚVN, prezidenta opakovane liečil a navštívil ho aj v pondelok, keď mu odporučil návrat do nemocnice. Znovu ho príde vyšetriť vo štvrtok.

Opoziční politici počas utorkového rokovania Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky hovorili o tom, že Hrad by mal zverejniť podrobnosti o prezidentovom zdravotnom stave, píšu Novinky.cz. Prezidentov hovorca Jiří Ovčáček správy o zhoršujúcom sa zdravotnom stave Zemana poprel.

„Nemusíte mať starosti, pán prezident sa na povolebné vyjednávanie veľmi teší,“ napísal Ovčáček Novinkám.cz.

V piatok a v sobotu sa uskutočnia v Česku voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR.

Zeman v septembri strávil v nemocnici osem dní. Pražský hrad tento pobyt označil za rekondičný. Prezident podľa hovorcu Hradu počas hospitalizácie absolvoval niekoľko vyšetrení.

Lekári údajne nezistili u prezidenta život ohrozujúce zdravotné ťažkosti. Zistili, že prezident trpí miernym vyčerpaním a dehydratáciou a preto dostával infúzie. Bezprostredne po prepustení z nemocnice Zeman pokračoval vo svojom pracovnom programe.

babiš Čítajte aj Babiš v Pandora Papers. Premiér priznal únik do daňového raja
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Miloš Zeman