U "lovca homosexuálov" v brazílskom Rio de Janeiro našla polícia nacistické artefakty za tri milióny eur

Brazílska polícia našla vyše tisíc nacistických artefaktov a zbraní v odhadovanej hodnote tri milióny eur v dome muža podozrivého zo znásilnenia neplnoletej osoby.

06.10.2021 23:00
Hitler / nacizmus / Nemecko / Foto:
Ilustračné foto. Na fotografii vpravo Adolf Hilter
debata

V dome 58-ročného muža boli nacistické uniformy, periodiká, obrazy, insígnie, portréty Adolfa Hitlera, vlajky, medaily a dobové zbrane a strelivo. Celkovo sa našlo vyše tisíc vecí, napísala v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

Polícia predmety s nacistickou tematikou objavila v meste Rio de Janeiro, keď išla so zatykačom pre muža obvineného zo znásilnenia neplnoletého chlapca a zneužívania detí. Muž bol takisto obvinený z nelegálneho držania zbraní a rasovej diskriminácie.

„Je to inteligentný a výrečný muž, ale je to popierač holokaustu, homofób, pedofil a hovorí o sebe, že loví homosexuálov,“ povedal agentúre Reuters vyšetrujúci detektív Luis Armond. „Nie som lekár, ale pripadá mi ako šialený psychopat,“ dodal Armond.

Podozrivý pochádza z rodiny investorov a svoje dedičstvo zrejme využil na obstaranie tejto zbierky, domnieva sa detektív. Podľa odhadu Armonda má uniforma vysoko postaveného nacistického dôstojníka, ktorá sa u muža našla, cenu približne 250-tisíc eur. Nález je podľa neho „absolútne nečakaný a šokujúci“ a nájdené artefakty poputujú do múzea.

Polícia skúma spojenie podozrivého s nacistickými a ďalšími krajne pravicovými skupinami a snaží sa zistiť, či bol muž aktívny na trhu s historickými predmetmi s touto tematikou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #nacizmus