Ukrajinský poslanec zapojený do vyšetrovania korupcie zomrel v taxíku. Polícia nevylúčila otravu

Polícia v Kyjeve nateraz nevylučuje, že 33-ročný poslanec parlamentu Anton Poľakov zomrel na otravu. Druhou hypotézou, s ktorou polícia pracuje, je jeho náhle úmrtie v dôsledku chronickej choroby. Informovala o tom v piatok agentúra Ukrinform, ktorá sa odvolala na vyjadrenie náčelníka kyjevskej polície Ivana Vyhovského.

08.10.2021 18:00
debata (13)

Ten poznamenal, že vyšetrovanie v tejto chvíli nemôže jednoznačne stanoviť, či išlo o prirodzenú smrť, alebo otravu – aj keď predstavitelia orgánov činných v trestnom konaní sa viac prikláňajú k verzii o prirodzenej smrti. Vyhovskyj dodal, že nateraz nebol nikto zadržaný.

Pitva medzičasom potvrdila, že príčinou smrti poslanca Poľakova bola srdcová nedostatočnosť (ischemická choroba srdca). Vyšetrovatelia teraz čakajú na ďalšie výsledky forenznej analýzy. Analýze bude podrobený aj taxík, v ktorom poslanca našli mŕtveho.

Podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry Poľakova našli na zadnom sedadle taxíka po tom, ako vozidlo zastavila policajná hliadka pre porušovanie dopravných predpisov. Taxikár vypovedal, že poslanca vyzdvihol v prímestskej časti Kyjeva. Počas jazdy sa vraj sťažoval na nevoľnosť.

Agentúra Unian upozornila na to, že Poľakov niekoľko dní pred smrťou vypovedal na Národnom protikorupčnom úrade Ukrajiny, kde svedčil proti poslancom, ktorí podľa jeho slov dostávali obálky s peniazmi na toaletách v budove parlamentu.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Ukrajina