Nevinný. Vypočul si Berlusconi v kauze podplácania svedkov

Súd zbavil viny talianskeho expremiéra a mediálneho magnáta Silvia Berlusconiho v procese, v ktorom bol obžalovaný z podplácania svedkov. Uviedli to tlačové agentúry ANSA a Reuters.

21.10.2021 20:48
berslusconi Foto: ,
Talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho 21. októbra 2021 zbavil súd obvinenia z údajného podplácania svedkov.
debata (1)

Proces sa týkal divokých večierkov v Berlusconiho vile, na ktoré pred rokmi prostredníci najímali prostitútky. V kauze, nazvanej podľa jednej z dievčat Rubygate, čelil Berlusconi i obžalobe z plateného sexu s neplnoletou z roku 2010. Ale v roku 2015 bol najvyšším súdom definitívne zbavený viny pre nedostatok dôkazov. V roku 2018 však začal nový proces v tejto kauze a Berlusconi v ňom čelil obžalobe z ovplyvňovania svedkov.

Súdne pojednávania museli byť tento rok niekoľkokrát odložená kvôli tomu, že Berlusconi krátko pred nimi nastúpil do nemocnice k rôznym vyšetreniam. Vlani na jeseň totiž prekonal covid-19. Kvôli niekoľkonásobným odkladom si súd v septembri vyžiadal zdravotný posudok, Berlusconi sa ale odmietol podrobiť prehliadke. Súd následne rozhodol, že rokovania budú pokračovať aj bez toho.

Francesca Pascale, bývalá priateľka talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho. Čítajte viac 20 miliónov eur pre exmilenku?! Berlusconi sa s blond sexbombou rozlúčil štedro

V minulosti figuroval Berlusconi v rade súdnych káuz; bol aj odsúdený za daňové úniky, pričom dostal alternatívne trest všeobecne prospešných prác v domove dôchodcov.

Berlusconiho posledná vláda sa rozpadla v roku 2011 kvôli rozpočtovej kríze a škandálu vyvolanému večierkami, na ktoré boli pozvané modelky aj neplnoletá dievčina prezývaná Ruby. Práve tá bola predmetom jedného z Berlusconiho súdnych procesov, v ktorom bol expremiér roku 2015 viny zbavený. Jeho strana Forza Italia stratila mnoho priaznivcov, ale je stále hráčom na talianskej politickej scéne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #podplácanie #silvio berlusconi