Herec Alec Baldwin pri nakrúcaní filmu nechtiac smrteľne postrelil kameramanku

Americký herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou smrteľne postrelil kameramanku a ďalšiu osobu zranil. Došlo k tomu počas štvrtkového natáčania filmu v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.

22.10.2021 06:19 , aktualizované: 10:38
Alec Baldwin TASR Foto: ,
Herec Alec Baldwin na archívnej snímke, keď ho zatkli pre napadnutia muža, ktorého údajne udrel v hádke o parkovacie miesto.
debata (59)

K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň bola používaná ako rekvizita.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Muža (48), režiséra filmu, so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Jeho stav je v súčasnosti kritický.

Polícia prípad vyšetruje s cieľom zistiť jeho presné okolnosti. V súvislosti s incidentom nebolo vznesené dosiaľ žiadne obvinenie. Podľa Juana Riosa, hovorcu šerifa, sa vyšetrovanie sústreďuje na to, akým typom munície sa strieľalo.

„Podľa vyšetrovateľov sa zdá, že pri natáčaní jednej scény bola použitá zbraň, z ktorej sa strieľalo, ako rekvizita,“ povedal Rios. Polícia vo svojom vyjadrení nepoužila slovo „nehoda“ a hodnotenie incidentu odložila na neskôr, upozornil server Variety.

Agentúra AP napísala s odkazom na Santa Fe New Mexican, že novinári videli 63-ročného Baldwina pred úradom šerifa v slzách. Udalosť nijako nekomentoval.

Združenie kameramanov International Cinematographers Guild (ICG) potvrdilo, že Hutchinsová utrpela smrteľné zranenia. „Podrobnosti sú v tejto chvíli nejasné, snažíme sa zistiť viac a podporujeme úplné vyšetrenie tohto tragického incidentu,“ uviedlo vedenie ICG vo vyhlásení.

Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keď je chlapec odsúdený za tento zločin na trest smrti obesením. Baldwin je aj producentom filmu.

Baldwin (63) odštartoval svoju televíznu a filmovú kariéru v 80. rokoch minulého storočia. Okrem množstva významných filmových úloh si získal fanúšikov aj stvárnením bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v televíznom programe Saturday Night Live.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin