Príslušníka nemeckej armády zatkli za nelegálnu držbu zbraní, prechovával aj stroncium-90

Príslušník nemeckej armády, ktorého pred týždňom zatkli pre nelegálnu držbu zbraní, údajne prechovával aj rádioaktívny materiál - konkrétne stroncium-90.

23.10.2021 11:03
Polizei Foto: ,
Ilustračné foto
debata (9)

Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu frankfurtskej prokuratúry. Polícii sa zatiaľ nepodarilo zistiť, odkiaľ vojak rádioaktívny izotop stroncia získal. Obvinenia, ktorým čelí pre nelegálne vlastnenie zbraní, budú rozšírené o trestný čin neoprávneného nakladania s rádioaktívnym materiálom, uviedla prokuratúra.

Muža zatkli 12. októbra počas domovej prehliadky v obci Aldenhoven. Polícia uňho v dome našla skrýšu so zbraňami, ktorá obsahovala strelné zbrane, ručné granáty a míny. Pre domovú prehliadku sa rozhodli po tom, ako colný úrad na letisku vo Frankfurte zadržal balíček s tlmičmi, ktoré chcel 32-ročný vojak poslať do Spojených štátov.

Podľa predbežného posudku tamojšieho ministerstva obrany zadržané zbrane a munícia nepatrili nemeckým ozbrojeným silám. U muža však našli aj dokumenty s “utajovanými informáciami”, ktoré polícia prešetruje. Vojak je v súčasnosti vo väzbe.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #armáda