Assangeov duševný stav sa nezlepšil, po vydaní do USA môže spáchať samovraždu

Zakladateľovi WikiLeaks Julianovi Assangeovi stále hrozí, že po vydaní do USA spácha samovraždu, a to aj napriek uisteniam Spojených štátov, že nebude držaný sa samotke s najvyšším stupňom stráženia. Vo štvrtok to na súdnom pojednávaní povedal Assangeov právny zástupca, ktorého cituje agentúra AFP.

28.10.2021 17:04
Julian Assange Foto: ,
debata (28)

Britský Vrchný súd v Londýne si v druhý deň tohto pojednávania od Assangeovho právneho tímu vypočul, že nové sľuby americkej vlády by nemali zmeniť rozhodnutie nižšieho súdu, ktorý zablokoval vydanie ich klienta do USA.

Právni zástupcovia amerického ministerstva spravodlivosti predložili súdu podpísané prísľuby, že Assange v prípade dokázania viny neskončí v najprísnejšom detenčnom zariadení v krajine, ktorým je ADX Florence v štáte Colorado.

Sudkyňa nižšieho súdu Vanessa Baraitserová dospela predtým k záveru, že Assange trpí psychickými problémami, ktoré by mohli zapríčiniť, že by v tomto americkom väzení, kde sú trestanci takmer úplne izolovaní, mohol spáchať samovraždu.

„Tieto zistenia vyplynuli predovšetkým z povahy duševnej poruchy pána Assangea a jeho obáv z vydania vzhľadom na úplne výnimočný charakter jeho prípadu,“ povedal Assangeov právnik Edward Fitzgerald Vrchnému súdu. „Nič nenasvedčuje tomu, že by uistenia (americkej strany) tieto faktory zmenili,“ dodal.

Baraitserová vo svojom januárovom verdikte odmietla prísľuby USA, že americké úrady Assangea vo väzbe ochránia pred sebapoškodzovaním. Spomenula pritom aj prípad finančníka a odsúdeného pedofila Jeffreyho Epsteina, ktorý sa podľa newyorskej väznice obesil vo svojej cele.

Jeffrey Epstein Čítajte viac Finančník Epstein sa obesil vo väzenskej cele

„Aj naďalej sme názoru, že okresná sudkyňa spravila chybu, keď dospela k takémuto záveru,“ povedal právny zástupca vlády USA James Lewis. Sudkyňa Baraitserová podľa vlády Spojených štátov „nedocenila vážnosť“ dôkazov, ktoré vyvracali údajné riziko Assangeovej samovraždy. Americká vláda podala odvolanie proti tomuto verdiktu v auguste.

Zatiaľ nie je jasné, kedy Vrchný súd rozhodne o odvolaní americkej vlády. Predpokladá sa ale, že verdikt nebude vynesený už počas tohtotýždňového pojednávania. V Spojených štátoch čelí tento známy whistleblower 18 obvineniam zo špionáže a sprisahania s cieľom preniknúť do počítačových systémov americkej vlády. V prípade usvedčenia hrozí Assangeovi až 175 rokov väzenia.

Alena Krempaska aktual Čítajte viac Američania o Assangeovi klamali
28 debata chyba
Viac na túto tému: #Julian Assange