Babiš: Budúcnosť nie je optimistická, ale národ zvládol aj oveľa horšie obdobie

Český premiér Andrej Babiš vystúpil vo štvrtok s prejavom pri príležitosti štátneho sviatku vzniku Československa. Povedal, že národ už prekonal mnohé pohromy, ktoré ho však nezlomili. V najtemnejších dobách podľa neho Česi vždy stáli pri sebe. Informoval o tom portál Novinky.cz.

28.10.2021 22:06
debata (4)

„V tých najtemnejších dobách a počas tých najzložitejších situácií, keď bolo naozaj zle, náš národ vždy držal pri sebe. Vždy nás dokázalo spojiť, keď sme cítili, že budúcnosť našej krajiny a našich detí je v ohrození,“ vyhlásil Babiš.

Predseda vlády narážal na pandémiu koronavírusu aj na situáciu po českých parlamentných voľbách, ktoré podľa neho atmosféru v spoločnosti ešte viac polarizovali. Uviedol však, že horšími udalosťami v histórii boli dve okupácie či prírodné katastrofy.

Babiš hovoril aj o zdravotnom stave prezidenta Miloša Zemana. Podľa neho by v tejto chvíli mali ľudia skrotiť antipatie voči jeho osobe. Politik pripomenul aj svoj blížiaci sa koniec vo funkcii českého premiéra. Uviedol, že ČR má dobrú východiskovú pozíciu.

„Čoskoro bude mať naša krajina novú vládu, ktorá, dúfam, bude naďalej bojovať za české záujmy a bude zvyšovať životnú úroveň našich občanov. Čísla hrajú v prospech Českej republiky,“ vyhlásil Babiš.

V závere prejavu sa Babiš poďakoval za prejavenú dôveru. V príhovore nezabudol apelovať na všetkých doteraz nezaočkovaných občanov, aby sa išli dať zaočkovať. Vakcináciu opäť označil ako jediný efektívny nástroj v zmysle zvládnutia pandémie.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Babiš