Muž v maske Jokera pobodal v Tokiu ľudí nožom. Chcel som zabíjať, povedal policajtom

Polícia v Japonsku zatkla muža, ktorý v nedeľu zaútočil nožom na cestujúcich vo vlaku v Tokiu. Sedemnásť ľudí utrpelo zranenie, u časti z nich ide o bodné rany, informuje agentúra AP.

31.10.2021 18:28
Japonsko, Tokio, Foto:
Polícia vyšetruje miesto incidentu v tokijskom metre, kde muž v maske Jokera najskôr zapálil vagón a potom bodal ľudí nožom.
debata (2)

Útočník prezlečený za Jokera, postavu zo série o Batmanovi, zrejme s pomocou horľaviny založil v jednom z vagónov oheň, a spôsobil tak medzi pasažiermi paniku. Mnoho z nich cestovalo v kostýmoch, mierili na obľúbené oslavy Halloweenu.

Starší muž, ktorého útočník pobodal, je v bezvedomí a v kritickom stave. Vážny je stav niekoľkých ďalších ľudí.

Na jednom z videí zverejnených na twitteri je vidieť, ako sa davy ľudí tlačia z vagónu, kde sa o niekoľko sekúnd neskôr rozhorí plameň. Na inom videu sa cestujúci tlačili von aj oknami vagóna na nástupište, pri ktorom vlak núdzovo zastavil.

„Myslel som si, že ide o halloweensky žartík. Potom som ale videl, ako sa k nám blíži muž a pomaly máva dlhým nožom,“ povedal denníku Jomiuri šimbun jeden z očitých svedkov.

Dvadsaťštyriročný útočník sa po čine usadil v prázdnom vagóne a fajčil cigaretu. Polícia ho zatkla na mieste a obvinila z pokusu o vraždu. Podľa miestnych médií policajtom povedal, že „chcel zabíjať, aby mohol byť odsúdený na smrť“.

Útok sa odohral vo vlaku na linke Keio, ktorá spája štvrť Šindžuku s predmestiami v západnej časti metropoly. Polícia 24-ročného muža zatkla na mieste činu a obvinila z pokusu o vraždu.

Japonsko je známe svojou relatívne nízkou kriminalitou. Po prelome tisícročia sa ale stalo dejiskom série útokov spáchaných nožom či inými bodnými alebo sečnými zbraňami. Tento rok v auguste v auguste 36-ročný muž v prímestskom vlaku v Tokiu pobodal najmenej desať ľudí, neskôr vyšetrovateľom povedal, že sa zameral na ženy, ktoré vyzerali šťastne.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #útok nožom