Sýrčan útočil nožom vo vlaku v Bavorsku, zranil štyroch ľudí

Sobotňajší útok v rýchlovlaku ICE medzi Regensburgom a Norimbergom si vyžiadal štyroch zranených. V nedeľu to oznámila miestna polícia, podľa ktorej vyšetrovatelia incident nespájajú s terorizmom. Médiá doteraz informovali o troch zranených. Pravdepodobný útočník s pôvodom v Sýrii trpí schizofréniou.

06.11.2021 12:07 , aktualizované: 07.11.2021 16:25
Nemecko vlak útok zranení Foto:
Odstavený vlak Intercity Express 6. novembra 2021 v nemeckom Seubersdorfe po útoku nožom, pri ktorom muž zranil viacero ľudí.
debata (41)

Krátko za Regensburgom sa útočník zdvihol zo sedadla a nožom ťažko zranil na hlave 26-ročného muža. Následne pobodal dvoch mužov vo veku 60 rokov, potom prešiel do iného vagónu, kde porezal na tele 39-ročného môže, uviedol zástupca riaditeľa polície v Hornej Falci Thomas Schöniger. Dvaja mladší muži sú podľa neho stále v nemocnici.

Potom, čo súprava na trase z Passau do Hamburgu zastavila v bavorskej obci Seubersdorf, vnikli do vlaku policajti, ktorí pravdepodobného útočníka prinútili ľahnúť si na zem. Zatkli ho bez toho, aby kládol odpor. Vo vrecku mu našli krvou postriekaný zatvárací nôž s čepeľou s dĺžkou osem centimetrov.

Motív útočníka zostáva naďalej nejasný, podľa súdneho znalca však trpí „paranoidnou schizofréniou“ a vidinami, uviedlo štátne zastupiteľstvo. To požiadalo umiestnenie muža do psychiatrickej liečebne.

Zadržaný je 27-ročný muž so sýrskym pasom, ktorý sa do Nemecka dostal v roku 2014, uviedla ďalej polícia. Podľa informácií vyšetrovateľov deň pred udalosťou prišiel o prácu. Polícia sa na základe doteraz zhromaždených poznatkov nedomnieva, že útok mal „islamistické pozadie“.

Polícia tiež poďakovala cestujúcim vo vlaku, ktorí „sa pokúsili podozrivému zabrániť v ďalších akciách“.

Hovorca železničného dopravcu Deutsche Bahn (DB) povedal, že trať medzi Regensburgom a Norimbergom bola niekoľko hodín mimo prevádzky. Z odstavenej súpravy bolo podľa hasičov evakuovaných vyše 200 ľudí.

Nemecko útok nožom Čítajte viac Muž, ktorý v Nemecku útočil na turecké obchody, dostal 9,5 roka väzenia
41 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Bavorsko #útok nožom