Španielska polícia pátra po migrantoch, ktorí ušli po núdzovom pristátí lietadla

Španielska polícia na ostrove Malorka do soboty rána zadržala 11 z 23 pasažierov, ktorí v piatok ušli z paluby lietadla marockej leteckej spoločnosti po jeho núdzovom pristátí. Polícia po ďalších osobách stále pátra. Informovala o tom agentúra DPA.

06.11.2021 16:14
debata (2)

Lietadlo spoločnosti Air Arabia Maroc smerujúce z marockého mesta Casablanca do Istanbulu muselo v piatok popoludní núdzovo pristáť na letisku v meste La Palma na Malorke z dôvodu zdravotných problémov jedného z pasažierov.

Mladý muž vo veku 23 rokov upadol do diabetickej kómy, píše na svojej webovej stránke denník El Mundo. Po pristátí nastal zmätok a skupina približne 20 mladých ľudí ušla z paluby lietadla. Vyšetrovatelia uviedli, že mohlo ísť o súčasť plánu s cieľom dostať sa nezákonne na územie Španielska.

la palma Čítajte viac Aktivita sopky na La Palme pokračuje, sprevádzajú ju silné otrasy

Vyšetrenia v nemocnici preukázali, že mladík zdravotný problémom v skutočnosti netrpel. Následne bol zadržaný za napomáhanie nezákonnej migrácii.

Úrady zadržali ďalších 11 mladých ľudí a po zvyšných 12 pátra polícia i Občianska garda (Guardia Civil).

Prevádzka letiska v meste La Palma bola v piatok na tri a pol hodiny prerušená. Obnoviť sa ju podarilo približne o 23.30 h miestneho času.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Maroko #núdzové pristátie #migranti