Pri požiari nemocnice v Indii zahynuli štyria novorodenci

Štyria novorodenci zahynuli pri požiari, ktorý zachvátil v pondelok večer novorodenecké oddelenie nemocnice v strednej časti Indie. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s tým, že tamojšia vláda nariadila vyšetriť okolnosti tragédie.

09.11.2021 12:30
india, požiar Foto:
Muž odnáša svoje dieťa z detskej nemocnice v indickom meste Bhópál po tom, ako si požiar na novorodeneckom oddelení 8. novembra 2021 vyžiadal životy štyroch detí.
debata (1)

Požiar vypukol približne o 21.00 h miestneho času na novorodeneckom oddelení detskej nemocnice v meste Bhópál v štáte Madhjapradéš. Hasičom trvalo vyše tri hodiny, kým plamene uhasili.

„Štyri deti zahynuli pri požiari, ktorý vypukol pravdepodobne v dôsledku elektrického skratu na špeciálnom novorodeneckom oddelení,“ uviedol predstaviteľ miestnej vlády.

Dodal, že na tomto oddelení, nachádzajúcom sa na treťom poschodí nemocnice, bolo v čase požiaru 40 novorodencov. Zvyšných 36 zachránili hasiči, ktorí ich premiestnili na iné oddelenie.

Miestne médiá odvysielali zábery rozhnevaných rodičov, ktorí na proteste v areáli nemocnice obviňovali zdravotníkov, že namiesto zachraňovania detí z miesta utiekli.

Vláda avizovala, že rodiny obetí odškodní čiastkou 400 000 rupií (v prepočte 4660 eur).

V Indii dochádza k úmrtiam pri požiaroch pomerne často, a to dokonca aj v nemocniciach. Dôvodom sú mnohokrát nedostatočné bezpečnostné opatrenia. V sobotu 6. novembra zahynulo v západoindickom štáte Maháráštra 11 ľudí pri požiari, ktorý zachvátil covidové oddelenie tamojšej nemocnice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #požiar #India #novorodenci