V továrni na palivo v Srbsku došlo k výbuchom, hlásia dve obete a zranených

V továrni na výrobu raketového paliva v blízkosti srbskej metropoly Belehrad došlo v utorok k niekoľkým výbuchom, pri ktorých prišli o život dvaja ľudia a najmenej 16 utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na srbský spravodajský portál Telegraf.

23.11.2021 21:07
Srbsko Belehrad Továreň Munícia Výbuchy Foto:
Dym stúpa po sérii výbuchov z fabriky na výrobu munície, ktorá sa nachádza na predmestí Belehradu v utorok 23. novembra 2021.
debata

Podľa správy nastali výbuchy vo fabrike spoločnosti EDePro, ktorá sa zaoberá výrobou paliva pre raketové systémy proti krupobitiu, okolo 14.00 h SEČ a na miesto okamžite vyrazili hasiči a polícia. Očití svedkovia hovorili o troch alebo štyroch výbuchoch, po ktorých bolo tiež cítiť otrasy zeme.

V čase explózií sa vo fabrike nachádzalo okolo 100 zamestnancov, pričom zahynuli dvaja ľudia a najmenej 16 ľudí utrpelo zranenia. Jeden človek sa s vážnymi zraneniami nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti a ostatní sú s popáleninami a inými zraneniami hospitalizovaní vo vojenskej nemocnici v Belehrade, uviedla pre média jedna z lekárok prvej pomoci. Zároveň informovala, že viacerí zranení majú problémy s dýchaním.

Po výbuchu v závode tiež začali horieť autá, ktoré stáli na parkovisku továrne. Na mieste zasahovalo približne 40 hasičov.

Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie, ktoré zachytávajú obrovské oblaky dymu stúpajúce z miesta výbuchu.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #továreň #Srbsko