Liečil sa bielidlom či MMS. Hviezda rakúskych antivaxerov podľahla covidu

Johann Biacsics, hviezda rakúskej antivaxerskej scény, podľahol ochoreniu COVID-19 dva dni po tom, ako v ťažkom stave podpísal reverz z nemocnice.

01.12.2021 09:08
Johann Biacsics Foto:
Johann Biacsics
debata (1043)

65-ročného Biacsicsa prijali 11. novembra do viedenskej nemocnice, informuje český iDnes.cz. Rakúšan, známy odporom voči očkovaniu či vládnym opatreniam na boj s covidom, lekárom tvrdil, že covid už prekonal a podpísal reverz. Testy pritom ukazovali, že na covid je stále pozitívny.

Následne v domácom prostredí po dvoch dňoch, počas ktorých sa „liečil“ bielidlom, covidu podľahol. Okrem bielidla si naordinoval aj zmes oxidu chloričitého a kuchynskej soli, ktorú si aplikoval intravenózne. Ide o látku známu ako MMS (Miracle Mineral Supplement), ktorú propaguje napríklad bývalý scientológ Jim Humble ako zázračný liek na AIDS, rakovinu alebo autizmus.

Rusko / Koronavírus / Covid-19 / Čítajte viac Ruskí lekári pozvali známych antivaxerov, aby sa prišli pozrieť na covid oddelenia

Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) pred užívaním MMS v minulosti varoval. Zmes môže človeka zabiť a s pandémiou sa podobné „zázračné preparáty“ vrátili späť, pripomína iDnes.

Rodina útočí na lekárov

Po smrti Biacsicsa na jeho stránke na facebooku jeho fanúšikovia pokračujú v konšpiráciách a špekulujú, že ho niekto otrávil. „Rady“, ako sa vyliečiť z covidu, šíril aj na youtube a písal aj knihy, vďaka čomu patril medzi hviezdy dezinfoscény. Len pred vyše dvoma týždňami demonštroval proti vládnym opatreniam a vyhlásil, že na „jednotkách intenzívnej starostlivosti sú hlavne očkovaní ľudia“. Keď ho prítomný novinár opravil, odpovedal, že má „interné informácie“, uvádza iDnes.

naď Čítajte viac Naď: Výtržnosti robia bývalí vojaci. Som presvedčený, že ich platí Smer

Rodina Biacsicsa po jeho smrti zaútočila na lekárov s tým, že ich blízky na covid v žiadnom prípade zomrieť nemohol. „Vzhľadom na to, akým spôsobom sa liečil, môžu mať aj pravdu,“ dodáva iDnes.

Celé Rakúsko sa od pondelka 22. novembra nachádza v lockdowne. Pre všetkých obyvateľov opätovne platí zákaz vychádzania. Uzavreté sú všetky obchodné prevádzky okrem poskytovateľov základných služieb. Vo verejných vnútorných priestoroch je povinný respirátor typu FFP2 a znovu platí aj pravidlo odstupu dvoch metrov.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #antivaxeri #koronavírus