Pri výbuchu obytného domu na Sicílii zahynuli štyria ľudia, piati sú nezvestní

Štyria ľudia zahynuli a päť ďalších osôb zostáva nezvestných po výbuchu obytného domu na talianskom ostrove Sicília. Dom sa v sobotu večer zrútil v dôsledku mohutnej explózie spôsobenej únikom metánového plynu. Aktuálnu bilanciu obetí nešťastia zverejnili v nedeľu miestne úrady a píše o nich agentúra AFP.

12.12.2021 08:58 , aktualizované: 10:27
debata (1)

Z trosiek zdevastovanej budovy v sicílskom meste Ravanusa sa v noci na nedeľu podarilo požiarnikom vyslobodiť dve ženy a ďalších prípadných preživších či mŕtvych hľadajú záchranári naďalej pomocou pátracích psov.

Haváriou plynu prišlo o strechu nad hlavou približne 50 ľudí, pretože výbuch zasiahol a poškodil aj niekoľko ďalších priľahlých obytných domov, priblížil pre taliansku spravodajskú televíznu stanicu Rainews24 ravanuský starosta Carmello D'Angelo.

Starosta už krátko po výbuchu vyzval na sociálnej sieti Facebook, aby im prišiel pomôcť každý, kto vlastní buldozer či bager.

Požiarnici sa vyjadrili, že išlo o „veľmi rozsiahly“ únik plynu, ktorý sa naakumuloval v podzemných priestoroch. „A plyn sa potom mohol vznietiť privolaním výťahu,“ povedal pre taliansku tlačovú agentúru ANSA krátko po nešťastí veliteľ hasičského zásahu Giuseppe Merendino.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #výbuch plynu