V austrálskom Devonporte vietor odfúkol nafukovací hrad, štyri deti zomreli

Štyri deti zahynuli a niekoľko ďalších utrpelo vážne zranenia po tom, ako vietor v Austrálii vo štvrtok vyzdvihol vysoko do vzduchu nafukovací hrad.

16.12.2021 09:00
Devonport Foto: ,
Záchranné služby zasahujú v základnej škole v meste Devonport po incidente s nafukovacím hradom, 16. december 2021
debata (3)

K incidentu došlo na austrálskom ostrove Tasmánia v meste Devonport na základnej škole počas koncoročnej oslavy, ktorá sa konala v posledný školský týždeň pred vianočnými prázdninami.

„Nanešťastie môžem potvrdiť, že štyri deti zahynuli, ďalšie štyri sú v kritickom stave a jedno dieťa vo vážnom stave.“ uviedol tasmánsky policajný komisár Darren Hine.

Obeťami tejto nehody sa stali dvaja chlapci a dve dievčatá vo veku približne 11 rokov, ktorí chodili do 6. triedy. Podľa polície deti pri nehode hradu spadli z výšky až desiatich metrov.

„Deti mali mať zábavný deň spolu so svojimi rodinami – a stala sa z neho taká obrovská tragédia, a ešte k tomu v tomto období roka! Človeka z toho bolí srdce… Modlím sa za rodiny a priateľov detí, ktoré prišli o život, za ranených… a všetkých tých, ktorí boli svedkami tejto strašnej udalosti,“ povedal austrálsky premiér Scott Morrison.

Škola uviedla, že cieľom oslavy bolo, aby sa deti na konci roka zabavili. Neskôr po incidente školu uzatvorili a požiadali rodičov, aby si prišli po deti. Predpoveď počasia predpovedala na štvrtok v oblasti, v ktorej došlo k incidentu, len „slabý vietor“. Polícia však v súčasnosti nehodu prešetruje.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #nafukovací hrad