Fialova vláda je kompletná. Zeman vymenoval posledného ministra

Český prezident Miloš Zeman v pondelok vymenoval nového ministra poľnohospodárstva Zdeňka Nekulu (KDÚ-ČSL).

03.01.2022 12:23
Praha Vláda Nová Vymenovanie Foto: ,
Už bývalý český premiér Andrej Babiš (vľavo) a nový premiér Petr Fiala sa vítajú na úrade vlády v Prahe v piatok 17. decembra 2021.
debata

Išlo o posledného vymenovaného ministra novej vlády Petra Fialu (ODS), ktorá nastúpila týždeň pred Vianocami. Nekula bol však v tom čase v karanténe s covidom.

Ministerstvo dočasne viedol šéf ľudovcov a minister práce Marian Jurečka. Ten medzitým stihol odvolať generálneho riaditeľa Lesov ČR Josefa Vojáčka za údajné manažérske pochybenia a neefektívnu reorganizáciu firmy, píše spravodajský server iDNES.cz

Prezident pôvodne plánoval vymenovať Nekulu v utorok, po novoročnom obede s prezidentom v nedeľu však Fiala oznámil, že k vymenovaniu dôjde o deň skôr.

Nekula je starostom obce Těšetice v okrese Znojmo. Už pred časom oznámil, že po nástupe do úradu ministra odstúpi zo starostovskej funkcie a bude iba vicestarostom, píšu Novinky.cz.

Vo funkcii ministra poľnohospodárstva chce presadzovať tzv. precízne poľnohospodárstvo založené na moderných technológiách. Rovnako ako jeho predchodcovia chce znižovať tzv. uhlíkovú stopu potravín.

petr fiala Čítajte viac Fiala Čechom: Nemám pre vás dobré správy, čaká nás ťažký rok
debata chyba
Viac na túto tému: #česká vláda #vymenovanie #Miloš Zeman #Petr Fiala