V nemocnici pobudol dva dni. Bolsonara prepustili domov

Brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara prepustili v stredu ráno z nemocnice v meste Sao Paulo a pri odchode sa prihovoril novinárom čakajúcim pred zdravotníckym zariadením.

05.01.2022 15:24
debata (1)

Bolsonaro bol hospitalizovaný dva dni po tom, čo ho postihla črevná obštrukcia, ktorá ho donútila skrátiť dovolenku. V utorok lekársky tím, ktorý naňho dohliada, vylúčil potrebu operácie.

Brazílsky prezident (66) podstúpil v minulosti už štyri operácie, ktoré boli následkom útoku z roku 2018, keď ho počas predvolebnej kampane bodli do brucha. Vtedy ho operoval doktor António Luiz Macedo, ten istý lekár, ktorý sa odvtedy o Bolsonara stará.

Jair Bolsonaro Čítajte viac Bolsonara hospitalizovaného s bolesťami brucha operovať nebudú

Bolsonaro je prezidentom od roku 2019.

Politik sa v zmienenej nemocnici v Sao Paule liečil na črevnú obštrukciu už v júli 2021, keď ho hospitalizovali pre bolesti brucha a neustále štikútanie. Lekári aj vtedy zvažovali, že ho budú operovať, nakoniec sa však pre tento zákrok nerozhodli. Niekoľko dní Bolsonaro prijímal výživu cez zavedenú hadičku. Krátko po tom, ako sa vrátil k normálnemu prijímaniu potravy, ho z nemocnice prepustili.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Jair Bolsonaro