Britská polícia už štyri dni vyjednáva so zabarikádovaným mužom

Už štvrtý deň sa polícia v britskom Coventry snaží presvedčiť 41-ročného ozbrojeného muža, ktorý sa zabarikádoval vo svojom byte, aby sa vzdal.

12.01.2022 22:33
debata (1)

Napätú situáciu, kvôli ktorej zostávajú v okolí zatvorené obchody aj škola, komplikuje fakt, že sa v prízemnom byte nachádza aj osemročný syn muža, uviedol server denníka The Guardian.

Polícia zatiaľ nedokáže odhadnúť, ako dlho ešte patová situácia potrvá. Uistila, že jej vyjednávači naďalej komunikujú s mužom, ktorý sa v byte zabarikádoval v nedeľu ráno. Dôvody, prečo tak urobil, zatiaľ nie sú zrejmé.

Obyvateľov desiatok okolitých domácností majú podľa policajtov zostávať vo svojich domovoch, pokiaľ je to možné. Keď potrebujú ísť von, môžu tak urobiť len za sprievodu strážcov zákona.

„Myslím, že teraz, štvrtý deň, začína byť cítiť frustráciu,“ povedala dnes denníku Kelly Maréová, ktorá prevádzkuje miestne kaderníctvo. „Ako to skončí? Kedy to skončí? Niečo sa musí stať,“ poznamenala a vyjadrila presvedčenie, že sa celá situácia naťahuje predovšetkým kvôli tomu, že je v byte aj dieťa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #polícia #rukojemnícka dráma #Coventry