Rusko preveruje bojovú pripravenosť vojsk na Ďalekom východe

Rusko preveruje bojovú pripravenosť vojsk na Ďalekom východe, oznámilo dnes podľa agentúry Ria novosti ruské ministerstvo obrany. Zábery zverejnené agentúrou ukázali prípravy na prepravu obrnených vozidiel a ďalšie vojenské techniky po koľajniciach.

14.01.2022 12:04
debata (17)

Ruské vojenské manévre sa v poslednej dobe ocitajú v centre pozornosti vzhľadom na to, že Moskva sústredila množstvo vojsk a techniky pri hraniciach s Ukrajinou. Tým vyvolala obavy Kyjevu a Západu, že chystá inváziu do susednej krajiny. Moskva to popiera.

„Cvičenie nám umožní zhodnotiť schopnosť armády operatívne konať po presune na veľkú vzdialenosť v rámci ruského územia,“ povedalo ministerstvo. Zvláštny dôraz je podľa rezortu obrany počas cvičenia kladený na možnosti dopravnej infraštruktúry pri preprave vojakov i vojenskej techniky.

Investigatívna organizácia Conflict Intelligence Team (CIT) tento týždeň upozornila, že podľa analyzovaných videí na sociálnych sieťach Rusko presúva vojenskú techniku ​​zo Sibíri a Ďalekého východu do svojich západných regiónov. O premiestňovaní obrnených vozidiel zo Sibíri k ukrajinským hraniciam tento mesiac informoval aj denník The New York Times.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine