Írska polícia zatkla v prípade vraždy mladej učiteľky druhého muža

Polícia v Írsku v stredu oznámila, že v rámci vyšetrovania vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej zatkla druhého muža. Polícia uviedla, že podozrivého, ktorý je tridsiatnik, vypočúva na policajnej stanici v súvislosti s možným zatajovaním informácií.

19.01.2022 13:02 , aktualizované: 17:44
Írsko / Učiteľka / Pohreb / Ashling Murphyová / Foto: ,
Rodinní príslušníci a smútiaci kráčajú za pohrebným autom po skončení bohoslužby počas pohrebu Ashling Murphyovej v obci Mountbolus v strednom Írsku 18. januára 2022
debata (21)

Ďalší podozrivý bol pre podozrenie z vraždy Murphyovej zatknutý v utorok a nachádza sa vo väzbe. Podľa utorkového článku britského denníka The Times ide o Slováka, tiež tridsiatnika. Írska polícia však takúto informáciu nezverejnila.

Informácie, ktoré naznačujú, že vraždu učiteľky spáchal Slovák, sú v tejto chvíli nepotvrdené. „Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí nemá potvrdenie, že v prípade naozaj figuruje slovenský občan,“ uviedol pred stredajším rokovaním vlády hovorca rezortu diplomacie Juraj Tomaga.

„Zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie, ani nikto náš zastupiteľský úrad nepožiadal o pomoc,“ oznámil Tomaga. „Prípad však pozorne sledujeme,“ potvrdil.

Telo Murphyovej, učiteľky a hudobníčky, našli 12. januára na brehoch kanála pri malom meste Tullamore v strednom Írsku. Polícia uviedla, že na ňu niekto zaútočil popoludní na chodníku popri kanáli.

Vražda vyvolala hnev a žiaľ a dotkla sa mnohých žien v Írsku aj inde vo svete, pretože podľa správ médií mladú ženu napadli, keď si bola zabehať.

V utorok sa na omši na pohrebe Murphyovej v dedine Mountbolus zišli stovky smútiacich ľudí a boli medzi nimi aj írsky prezident Michael D. Higgins a premiér Micheál Martin.

Írsko Učiteľka Vražda Pohreb Čítajte viac Írsko žiali za zavraždenou 23-ročnou učiteľkou. Podľa Times je podozrivým Slovák
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #vražda učiteľky