Zhromaždených ruských vojakov nie je na veľký útok dostatok, tvrdí Ukrajina

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v stredu vyhlásil, že počet ruských vojakov rozmiestnených popri hranici jeho krajiny nie je na veľký útok dostatočný. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

26.01.2022 13:06
Ukrajina Rusko Hranice Armáda Foto:
Príslušníci ukrajinských ozbrojených síl sledujú, ako špeciálne vozidlo kope zákop na ukrajinsko-ruskej hranici v blízkosti mesta Sumy na severovýchode Ukrajiny.
debata (64)

„Počet ruských vojakov zhromaždených popri hraniciach Ukrajiny a okupovaných území Ukrajiny je obrovský, je pre Ukrajinu hrozbou, priamou hrozbou,“ povedal Kuleba novinárom.

„Ale v tejto chvíli, keď sa rozprávame, tento počet nie je dostatočný pre komplexný útok proti Ukrajine – taký, ktorý by nastal popri celej ukrajinskej hranici,“ dodal Kuleba.

Podľa nedávnych informácií sa na hraniciach s Ukrajinou zhromaždilo vyše 100 000 ruských vojakov a ďalší pribúdajú, preto sa Západ aj Kyjev obávajú, že Rusko plánuje inváziu do susednej krajiny.

Juraj Marušiak, Ide o pravdu Čítajte viac Marušiak v Ide o pravdu: Požiadavky Ruska sú arogantné. Diskusia by bola pre NATO kapituláciou
64 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #vojna na Ukrajine