Rusko zaradilo Navaľného brata na zoznam hľadaných osôb

Ruské ministerstvo vnútra zaradilo na zoznam hľadaných osôb Olega Navaľného, brata väzneného lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného. V stredu o tom informovala agentúra TASS s odvolaním sa na databázu ruského rezortu vnútra.

26.01.2022 20:05
Alexej Navaľnyj Foto:
Líder ruskej opozície Alexej Navaľnyj
debata (8)

„Navaľnyj Oleg, narodený 09. apríla 1983, je hľadaný na základe paragrafu trestného zákonníka,“ uvádza sa v databáze rezortu vnútra, ktorá však neposkytuje bližšie informácie.

Agentúra TASS upozorňuje na to, že príslušníci ruskej Federálnej služby pre výkon trestu (FSIN) už predtým požiadali súd, aby zmenil Navaľného podmienečný trest na nepodmienečný, pretože podľa nich nedodržiava obmedzenia, ktoré mu boli uložené súdom po tom, ako bol odsúdený za porušenie sanitárnych pravidiel.

Podľa Navaľného právneho zástupcu bol jeho klient zaradený na zoznam hľadaných osôb, pretože sa neprihlásil po vynesení rozsudku na inšpekciu, ktorú mal absolvovať.

Moskovský súd totiž vlani v auguste odsúdil Olega Navaľného na rok odňatia slobody, pretože prostredníctvom sociálnych sietí vyzýval ľudí, aby sa zúčastnili vlani v januári na proteste, čím porušil hygienické pravidlá platné v čase koronavírusovej pandémie.

Moskovský súd v stredu uviedol, že žiadosťou FSIN o zmenu podmienečné trestu Navaľného na nepodmienečný sa bude zaoberať 18. februára o 14.00 h moskovského času.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Alexej Navaľnyj