35-ročná tradícia skončila. Holandsko už nebude Vatikánu zadarmo dodávať kvety

Holandskí pestovatelia kvetov po 35 rokoch ukončia tradíciu dodávania bezplatnej kvetinovej výzdoby pre Vatikán, ktorou sa počas veľkonočných sviatkov tradične ozdobovalo Námestie svätého Petra v Ríme. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

27.01.2022 20:48
debata (4)

Paul Deckers, doterajší šéf projektu s názvom „Kvety pre pápeža“, pre holandskú tlačovú agentúru ANP tento krok zdôvodnil tým, že po dvoch rokoch pandémie sa už na tento účel nepodarilo nájsť sponzorov.

DPA pripomína, že z dôvodu pandémie nového koronavírusu Námestie svätého Petra už posledné dva roky kvetmi vyzdobené nebolo.

Do Ríma posielali predtým z Holandska každoročne pred Veľkou nocou kamióny s tisícami tulipánov, narcisov, ruží a hyacintov. Následne 30 zamestnancov v priebehu jedného dňa vyzdobilo celé námestie pred Bazilikou svätého Petra. Pápež sa tiež počas tradičného požehnania Urbi et Orbi (Mestu a svetu) vždy poďakoval i za doručené kvety.

Samotnému Deckersovi sa v minulosti za kvety poďakovali osobne traja pápeži – Ján Pavol II., Benedikt XVI. a František, ktorý mu v roku 2015 udelil i vyznamenanie.

Joseph Ratzinger Čítajte viac Vatikán sa v súvislosti so správou o sexuálnom zneužívaní zastal Benedikta XVI.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #Holandsko #kvety #Veľká noc